Camí Ral, 495 1er 1a - 08302 Mataró
Tel. 937.57.74.00 - Fax. 937.99.30.77
info@marxantsmaresme.cat
MESURES COVID-19
L'associació
Associats
Llistat de mercats
Traspassos i vendes
Accions de l'Associació
Contacta
Resum de la V Jornada dels Marxants
<< Tornar

El passat dia 2 de desembre, l’associació de Marxants del Maresme va dur a terme la seva V Jornada de treball anual. El títol de “Marxants, una gran superfície itinerant”  va ser el fil conductor d’aquesta jornada.

Aquest any la jornada s’adreçava principalment als regidors de promoció econòmica i als tècnics del àrea de mercats dels diversos ajuntaments a qui es va convidar a assistir, i també a diverses associacions de marxants i a altres organismes que tenen molt a dir en el tema, com la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya,  la Diputació de Barcelona o la Confederació de Comerç de Catalunya.

La tècnica en marketing i retail value,  Maria Callís, va ser la primera conferenciant, explicant de manera molt clara l’evolució que ha sofert el mon del comerç des de l’inici de la crisi econòmica fins el moment actual i les tendències que sembla s’entreveuen pel futur. Va confirmar  que la botiga amb  portes sembla estar en clar retrocés i que el comerç, botigues i grans superfícies per igual, cada cop volen apropar-se més als seus clients i formar part del carrer.
Així mateix va demostrar-nos que sorgeixen noves formes de comerç efímer, en el sentit més temporal del terme; de vegades per dos mesos al estiu, o per els quinze dies de rebaixes, o senzillament les pop-up que sorgeixen fins i tot com a eines publicitàries.

Els mercats de marxants es veuen afectats de ple per aquestes onades i aquest vertigen comercial. Tots vàrem entendre que hem de considerar els mercats com una gran botiga o un gran centre comercial on les parades son els diferents punts d’atracció o “corners comercials” com sembla anomenar-se avui dia. No es va obviar que els mercats marxants tenen problemes, com els de la oferta comercial actual, i en certa manera també el del seus horaris comercials  o la presentació física del mercat i de les parades.

Fet un breu descans, en la segona part varen parlar els ajuntament, només dos com a exemple general, Mataró i El Masnou. Va ser una ponència que va agradar molt i va donar molt de joc, ambdós ponent ens varen presentar els seus mercats, amb les seves singularitats però que acabaven convergint al mateix punt.
El Sr. Jordi Seras, tècnic de l’ajuntament de Mataró ens va presentar els cinc mercats de la ciutat que es fan en dissabte, la seva estructura i cosa que va ser interesant, el mix comercial d’aquests mercats expressats gràficament i en percentatges.
 
Associació de Marxants del Maresme - tots els drets reservats